Research and Development
Inden vi gik i gang med den store farm, brugte vi to år på at teste. Vi har bygget et testcenter i Odense - Danmarks gartnerhub - hvor vi i fuld skala har undersøgt, hvordan urter og greens reagerer, når vi justerer på lys, vand, næring og klima. Her har vi haft ét mål: at forstå planterne så godt, at vi kan dyrke dem mere præcist, mere stabilt og med bedre smag..
Gartnerviden kombineret med AI
Vores forskning står på skuldrene af gammel, solid gartnerviden, som vi kombinerer med de muligheder, der ligger i data og AI. Testcenteret er fyldt med sensorer, der måler på CO₂, vand, næring, lys, temperatur og udbytte. Det giver os et detaljeret billede af, hvad der sker i planten, når vi ændrer selv små ting i opskriften. Men selv om vi måler på alt, er det altid smagen, der får det sidste ord. Vi smager os frem til det bedste resultat og tester det sammen med kokke, inden en opskrift får lov til at komme videre til markedet.
Urter kan blive medicin (igen)
Urter er ikke bare velsmagende. De kan være pakket med gavnlige stoffer som vitaminer, mineraler, antioxidanter, polyfenoler og andre bioaktive forbindelser. Alligevel mister vi ofte en del af den værdi undervejs i dyrkning, transport og lagring - længe før råvaren rammer tallerkenen.
Hos CleverGrown tror vi på, at planter og urter igen kan få en større rolle som en slags “medicin” i hverdagen - som en naturlig del af det, vi spiser, som kosttilskud eller cremer. Derfor planlægger vi en ny R&D-afdeling med særligt fokus på, hvordan dyrkningsmetoder, lys og næring kan påvirke planternes indhold af gavnlige stoffer. Målet er enkelt: at dyrke urter, der både smager bedre, er mere stabile - og kan gøre gavn for de der bruger dem.



